Kunst!

I denne artikkelen skal vi snakke om kunst. Spesifikt hvordan vi mennesker evner å lage det vi kjenner som kunst. Det første vi skal gjøre er å gi et lite innblikk inn i hva kunsten faktisk er.

Hva er kunst

Per definisjon så kommer kunst fra «det å kunne». Derfor betyr det vel egentlig ferdighet, men det er kanskje ikke helt sånn de fleste av oss tenker på kunst? I dag tenker vi ikke på kunst nødvendigvis som en ferdighet, på en slik måte at en ferdighet er veldig objektiv å bedømme.

Det vil derimot ikke si at det ikke kreves ferdigheter for å lage god, eller for å være en kunstner. Det er bare det at kunst er selve stykket, ikke hva som kreves for å fullføre det, selv om vi kan argumentere om at en ferdighet kan inneholde kunst også. Det er litt vagt, men i all hovedsak så skal kunst gi oss en følelse. Det skal få oss til å tenke og undre på ting.

Dersom du vil lære mer om kunst, for eksempel fysiske eksemplarer som malinger, bilder og statuer så finnes det mange berømte plasser i verden hvor du kan gjøre det. En av de meste kjente stedene får dette er kanskje Louvre, og der henger for eksempel «Mona Lisa». Det er vel et maleri du helt sikkert har hørt om.

La oss nå se litt nærmere på hva det kreves av en kunstner.

Hva er en kunstner?

Kunstnere blir ofte avbildet som torturerte sjeler, som mørke individer som har opplevd all den smerten livet kan tilby og som gjorde om dette til et stykke som kan reflektere dyp visdom for resten av verden å lære av. Det er derimot ikke nødvendig å være deprimert eller lide av noe for å bli en god kunstner, så ikke bruke det som en unnskyldning for å ikke ha ting på stell i livet!

Hvis du selv er kunstner, handle inn noen barberblad og slutt å sitte i mørket, fordi kreativitet kommer ikke nødvendigvis fra smerte. Selv om det er mer annerkjennelse for en kunstner å oppnå gjennom tragiske livshendelser, så betyr ikke det at du trenger å dra til de hjørnene i sjelen din. Det har faktisk vært argumentert at inspirasjon kommer fra en annen verden, ikke nødvendigvis fra det fysiske.

Utenom dette så er det vanskelig å bestemme hva en kunstner er, men uansett om du driver med musikk, malerier, film eller annet, så blir vel kunstnere i dag bedømt etter status og berømmelse. De fleste mennesker har ikke de riktige antennene for å bestemme seg for hva som er god kunst og ikke. Dette kommer vel kanskje av at det meste innenfor denne verdenen er subjektivt!

mts_blogging