5 tips som gjør at du kan du leve av design!

Ønsker du å drive med design, men har ingen reell fagkompetanse? Det kan være mange grunner til at man ønsker å begynne på en annen vei i karrieren enn det man utdannet seg som. Det er en av tingene som er bra med Norge, og som gir folk mulighet selv om de har valgt feil tidligere. Alle kan oppleve at ting endrer seg, både med tanke på interesser, sykdom og bosted.

Vil man jobbe med kreative yrker så er det flere veier til mål. Kanskje er du så driftig at du fikser alt selv, eller så trenger du noen velmente ord på veien. Det er helt klart at du kan bruke deler av utdanningen din til å ta videreutdanning eller få godskrevet fag slik at studiet blir mindre krevende.

1.Hente ideer fra nettbutikken

Man kan finne mye informasjon bare ved å se i en nettbutikk. Det vil man se nn07 og salg. Da får man en ide om hvordan man kan markedsføre seg med sitt unike design. Det krever mye arbeid, men det er en motiverende jobb.

2.Bli med i et gründermiljø

Vil man jobbe med design, så bør man knytte seg til et miljø der innovasjon og nyskapning foregår. Slike kohorter, clustere eller miljø fins rundt de store universitetene og på nett. En som strikker klær, vil finne masse inspirasjon på blogger og Vlogger på nett.

3.Tenke utenfor boksen

Skal man lykkes, så må man tenke utenfor boksen. Man må tørre å jobbe døgnet rundt, være frampå og kaste inn kundene. Det holder sjelden med en plakat. Sørg for at alle får en godbit første gang, helt til salget går av seg selv.

4.Kjøpe utstyret brukt

Skal man drive med design, så trenger man masse utstyr. Dette utstyret kan du ikke kjøpe for fullpris. Det beste er å kjøpe utstyr brukt, for senere å kunne oppgradere. Det er viktig å finne ut om utstyret likevel fungerer.

5.Refinansiere lån for å få bedre råd

Folk som vil drive for seg selv har som regel ikke god råd. Det kan hende de gir opp drømmen fordi økonomien ikke strakk til. En ny verdivurdering på huset kan gi mulighet for refinansiering. Dette kan gjøre at du får råd til å være borte fra jobben tre dager i uken.

mts_blogging