Kunstprint

Nesten alt av visuell kunst ser vi nå på skjermer. Det går knapt en dag uten at vi ser kunstverk av fotografer, malere, tegnere og andre på internett. Samtidig som sosiale media har blitt vår hovedkilde for søk etter kunstverk til hjemmet, brer en helt annen trend seg.

Såkalt kunstprint er i vinden, noe de fleste av oss enkelt og greit vil kalle plakater. Jo, det ser ut som plakater ved første øyekast, men hvis vi ser nøye etter, kan vi se at disse trykte kunstverk har mange detaljer og en stor variasjon i teksturer og papir. Hva vi kaller kunstverk trykt på papir kan være plakater og posters eller kunstprint. Plakater og posters har nemlig en svært spennende og kreativ bakgrunn. De første plakatene ble håndmalt for å promotere teaterforestillinger og du kjenner kanskje til navnet Toulouse-Lautrec.

Hvis du selv tar bilder, kan du prøve å sammenligne et bilde på en skjerm og på papir. Størrelse er en faktor som ikke får like mye annerkjennelse som den fortjener. Bilder med detaljer får komme til sin rett ved å være trykt på papir, da detaljene ikke vises godt på en skjerm. Selv om det fins små og store skjermer, er det lyset bak denne overflaten som hindrer oss fra å se bilder på beste måte.

Plakater og prints lages i høy kvalitet, og det er mye spennende å oppdage. Egne bilder kan sendes til printing, i størrelsen og papirtypen du ønsker. Avhengig av motiv, belysning og piksler i fotografiet, er ulike størrelser egnet. Malerier, tegninger og fotografier kan til og med trykkes på tekstiler, som gir et matt og taktilt uttrykk. Vi vil nok se at stadig flere hobbykunstnere viser frem sine kunstprints på sosiale media.

mts_blogging