Hva er design?

For å få en god forståelse for hva vi her på mandal-veveri.no forsøker å gjøre, så passer det seg kanskje godt med gode definisjoner og forklaringer på hva både kunst og design er. Først skal vi se på design, fordi det er på mange måter noe som inngår innunder kunst. Kunst kan nesten forklares som alt mulig, alt vi lager er kunst, og det er klart at alt har ikke den samme verdien, men kunst er det jo, under en ren definisjon i hvert fall.

Det vi skal se på her i denne siden er altså disse tingene, og hva de betyr i verden vi lever i. Alt det man ser rundt seg er designet, planlagt av noen, selv om det i visse tilfeller kan virke som om det er svak planlegging, så påvirker ikke dette betydningen av definisjonen altfor mye. Det er jo det definisjonen av design er, skapelsen av en plan for å lage noe, eller å bygge noe. Det er derfor alt, bortimot alt, i denne verden er designet, om man skal bruke den definisjonen. Siden den er så presis så bør man også gjøre det. Det har ikke så mye å si hvorvidt kreasjonene er abstrakte eller ikke. For eksempel så kan man si at en fotballtrener har designet en formasjon som spillerne kan bruke. Selv om det ikke er noe håndfast som sådan, så har ikke det så mye å si.

Derfor føler vi det er viktig å snakke litt om design og den delen av vårt samfunn, spesielt i en tid da det virker som om alt annet får så mye oppmerksomhet, og det er en generell negativitet. Det er greit å vite at det finnes folk som lager vakre ting fortsatt og som jobber med sine egne sanser for å faktisk klare det. Det er på en måte betryggende at alt ikke er sentrert rundt penger i samfunnet, selv om mye av det dreier seg om det enda så klart. Det finnes også ulike grener innen design, og kunst, som vi også ønsker å fokusere på. I de siste årene har for eksempel hjeminnredning blitt veldig populært, og spesielt tv-program som viser hvordan man kan forandre på sitt eget hjem. Interiørdesignere er folk som har fått en større status i det hverdagslige, da de tidligere var reservert for mennesker med veldig mye penger, og adelige og kongelige.

Bare generelt så føler vi at det er viktig å sette fokus på slike ting, så det er det vi skal forsøke å gjøre videre nå. Slik at om du blir med oss, har tid til å lese hva vi har å fortelle, så tror vi virkelig ikke at du kommer til å angre.

mts_blogging