Hvordan du kan refinansiere for å starte din designbedrift

Har du drømt om å starte egen bedrift? Hvorfor ikke refinansiere og prøve å leve ut drømmen din? I denne artikkelen skal vi fortelle deg hva du kan gjøre for å starte din egen designbedrift.

Sett opp et budsjett

Når du skal starte en bedrift er det lureste å begynne med å sette opp et budsjett. Da finner du fort ut av hva slags midler du har tilgjengelig. Hva trenger du til din designbedrift? Har du nok utstyr allerede, eller er det kanskje noe mer du bør investere i?

Refinansiering

Har du en bolig? Da kan vi anbefale refinansiering som et alternativ som gjør at du kan få litt ekstra penger til å starte din bedrift med. Dette er en løsning som mange benytter seg av, rett og slett fordi det gjør det enklere å komme i gang. Å frigi kapital gjør også at du har en lengre etableringsperiode enn hvis du bare skal leve på sparepenger. I tillegg er det mye enklere å nedbetale et boliglån enn et forbrukslån.

Hvis du allerede har mange smålån, kan du også refinansiere for å få tilgang på pengene du betaler i renter hver måned. Det er mange av oss som ikke tenker på hvor mye penger vi faktisk bruker på renter. Dette er noe vi anbefaler deg å undersøke nærmere da dette ofte utgjør mye mer enn du kanskje tror!

Skaff deg et nettverk

Dette er det beste tipset hvis du skal starte din egen bedrift, spesielt innenfor design. Det lønner seg å ha verdifulle kontakter. Du kan opparbeide deg kontakter ved å for eksempel delta på seminarer, melde deg på arrangementer og ikke minst snakke om arbeidet ditt til venner og kjente. Når du starter en bedrift, er det ofte anbefalinger fra andre som skaffer deg de første kundene. Vi vil også anbefale deg at du har en god tilstedeværelse på nettet!

mts_blogging