Kjente designere

I de neste artiklene som vi har å vise deg, så skal vi prate litt om de mest innflytelsesrike designerne gjennom tidene. Grunnen til at vi gjør det er fordi de vi har valgt ut jobber i ulike seksjoner og virksomheter, og er dermed svært gode eksempler på hvor ulikt design kan være, og hva det faktisk innebærer. Som sagt så er jo design blitt noe som folk som ordner ditt hjem gjør, eller kanskje til og med klesdesignere. Men det finnes altså mange ulike typer av designere, og de skal vi ta en liten titt på altså.

De første vi ønsker å se på er faktisk norske, og vi valgte de fordi vi har pratet ganske lite om Norge og nordmenn generelt og det er faktisk slik at vi har ganske mange store navn der ute. I hvert fall i forhold til folketallet som vi har her i Norge. Det er naturligvis arkitektfirmaet Snøhetta vi tenker på og det er de som blant annet designet Operahuset i Oslo. Hadde det vært det eneste de har gjort, så hadde det vært i og for seg bra nok. Men de har faktisk designet det nye biblioteket i Alexandria, noe som når man tenker over det, er en vanvittig ære. I tillegg fikk de ansvaret for å redesigne Times Square i New York i tillegg til andre prestisjefyllte prosjekt rundt om i verden.

De driver med er ikke bare arkitektur, men også landskapsarkitektur, interiørdesign og merkedesign. De er veldig kjente i de rette sirklene for folk som driver med dette, og på mange måter så har de tatt det hele til et enda høyere nivå, og det resulterer i noen virkelig fantastiske bygninger og design.

mts_blogging