Milton Glaser

Sannsynsligvis så har du sett en logo eller noe som du bare husker rett og slett, kanskje fordi det er så bra laget, eller fordi det treffer så perfekt på det som det forsøker å gjøre. Det er langt i fra alle designere som har den gaven, eller hellet med å klare å treffe på noe slikt, men en av de er definitivt Milton Glaser. Det er kanskje ikke et navn som du umiddelbart kjenner igjen, men det som er ganske sikkert, er at du har sett det han har designet et eller annet sted.

Det er han som har designet I ♥ NY, du vet den logoen du ser på så mange ulike saker, som bortimot ikke har noen ting med New York å gjøre. Det viser bare hvor stor effekt og virkning et godt arbeid kan faktisk ha på det kulturelle samfunnet. Dette er noe man liksom umiddelbart kobler mot New York, og om du skulle sett noe som på en måte definerer New York, så er det ganske høyt på listen. Det i seg selv er ganske imponerende, spesielt med tanke på hvor mange ikoniske objekt det finnes rundt om i New York.

Han grunnla også New York Magazine i 1968, så dette er en person som helt klart forstår nytten av design, og påvirkningen det kan ha. På mange måter så kan den logoen også bli sett på som kunst, som jo faktisk mange gjør. Den blir brukt i mange popart verk, i tillegg til annet. Det Glaser forsøkte å vise og få frem er hva design faktisk kan oppnå. At den kan være like «bra» og visuelt tilfredsstillende som kunst er.

Vi håper du har lest gjennom hva vi har å si, fordi vi føler det er mye informasjon som folk ikke får med seg i denne travle verden.

mts_blogging