Kunst som ikke koster titusener av kroner

Det er få av oss som liker tomme vegger, men det er heller ikke alle som har råd eller lyst til å bruke store summer på kunst. Du tenker kanskje at kunst kun er dyre malerier av kjente kunstnere, men det stemmer heldigvis ikke. I denne artikkelen skal vi fortelle deg hvordan du kan innrede hjemmet ditt med kunst som ikke koster titusener av kroner.

Grafisk kunst

Grafisk kunst er kanskje ikke unikt på samme måte som et maleri, men siden den kun kommer i et bestemt opplag og har signatur fra kunstneren selv, har det fått navnet original grafikk. Grafikk skapes ved hjelp av mange ulike teknikker, plater og kunstnerens bearbeidelse av

dette. Det er derfor et skikkelig håndverk du får.

Det finnes tre typer grafikk:

  •        Tresnitt – laget av jern på en treplate
  •         Litografi – Fettholdig stift på kalkstein
  •         Etsing – Syre på kobberplate

Gjør et kupp på auksjon

Enten du har peiling på kunst eller bare ønsker å kjøpe noe du synes er pent, kan du gjøre et kupp på auksjon. Du trenger ikke å dra til Sothebys for å by på kunst. Det finnes flere nettsider som holder auksjon på nettet, slik at du kan være med hjemme fra din egen stue. I tillegg vil kunsten antagelig være billigere her enn hos de store og berømte auksjonshusene.

Synes du det blir for nervepirrende å gå på auksjon, kan du eventuelt ta turen til en av landets kunstskoler. Der er det mange flinke studenter som selger kunsten sin til interesserte kjøpere.

Skulle du trenge finansiering før du blir med på en auksjon eller tar turen innom en kunstskole, kan du søke om å få lån på dagen hos en av landets mange tilbydere av forbrukslån. Søker du hos flere tilbydere, kan du sammenligne den effektive renten og velge den som er lavest. Slik blir verken lånet eller kunsten dyrere enn nødvendig.

Plakater er flott og billig kunst

Noen vil selvfølgelig argumentere med at plakater ikke er kunst, men dersom du er ute etter en billig måte å fylle dine tomme vegger på kan plakater være løsningen. Det finnes mange butikker, både på nett og fysiske, som selger flotte plakater i både moderne stil og retro stil.Du kan kjøpe plakater helt etter egen smak og preferanser, enten du vil ha natur, dyr, bokstaver eller bilder fra et land eller en by du er glad i.

Er du av typen som tar mange bilder, kan du forstørre opp noen av disse. Da henger du kunst på veggen der kunstneren er deg selv. Du kan også gjøre favorittbildet ditt om til en tapet, så setter du virkelig en personlig vri på kunsten du viser frem på veggen din

 

Tanker om kunst på veggen

Noen av oss samler på kunst innen en bestemt sjanger eller av bestemte kunstnere. Andre ønsker bare å ha noe fint på veggen. Finn ut hva som er din greie, og hva som passer din lommebok. Se mulighetene og ikke la deg begrense. Å starte med trykk og plakater eller egne bilder er en fin måte å finne ut av hva du liker, før du eventuelt begynner å samle på kunst av kjente kunstnere.

mts_blogging