Ta opp igjen gamle kunster

Har du gått og fundert på en ny hobby, så har du kanskje allerede et godt grunnlag fra skolebenken eller en tid da du var yngre. For det er ganske vanlig at gamle kunster går i glemmeboka, selv om de ligger latent og venter på deg. Det kan være tegning, brodering eller til og med sjonglering. Det fins så mange ting man kan fylle dagene med, dersom man har jobb og familie. Det er ikke vits å vente på at nye ideer skal dukke opp, når man kanskje allerede sitter på en juvel.

Her skal vi komme med noen eksempler på hva du kan gjøre dersom du er i tvil. Det kan bli nye julegaver eller til og med kunstverk om du går i bresjen for det.

Papir og origami

Med origami mener man kunsten å forme papir, og det kan bli flotte figurer og pynt. Selv brukte vi å klippe ut flotte former av papir som man brettet i to. Når man åpner arket etterpå, vil mønsteret skape en flott figur. Dette kan man lime på et ark med farge, slik at det blir et flott bilde.

Tråder og søm

Det er utrolig mye man kan lage med tråd. Med tråd kan man selvfølgelig strikke og sy, men man kan også lage flotte figurer som er laget ved at man setter stifter på et stykke tre. Deretter tvinner man tråden slik at figurene oppstår. Trestykket kan kles med vatt eller et stykke klede som gir en kul effekt.

Form og farge

Ting fra naturen kan bli kunst. Man kan lage små figurer av papp og vatt og sette dem på fine steiner man har plukket på stranda. Tre kan bli andre figurer og tre kan formes med en kniv. Form er en ting, men farge er også viktig. Kanskje sitter du inne med evner du ikke visste du hadde.

mts_blogging