Gjør hobbyen til et yrke

Driver du med design eller håndverk? Kanskje interessen din kan bli noe mer enn bare en hobby. Ville det ikke vært fint å kunne leve av det du elsker å gjøre? Stadig flere starter sin egen bedrift, og hva er da mer naturlig enn å drive med det som virkelig engasjerer deg?

Før du kommer i gang, bør du sjekke om det er marked for tjenestene dine. Finn ut om noen andre tilbyr noe lignende i nærområdet. Og finn ut om folk faktisk er villige til å betale for det før du starter en edrift. Du kan for eksempel begynne med å ta på deg noen små oppdrag her og der, for eksempel gjennom å finne kunder via sosiale media. Be venner og kjente om å henvise folk til deg. Fornøyde kunder vil også være god markedsføring, ettersom de antakelig vil anbefale tjenestene dine til andre.

Bedrift på hjul

Ordet bedrift får deg kanskje til å tenke på et leid lokale, med kontor og innredning, kanskje til og med flere ansatte. Men det er som regel lurt å starte opp i det små, og eventuelt utvide når du har tjent litt. Hva med å gjøre om bilen din til en bedrift på hjul, der du har med deg alt utstyr du trenger, og kanskje noen vareprøver eller bilder av ting du har gjort tidligere. Skaff deg orden i bilen med bilinnredning som holder alt på plass når du kjører rundt. Med god oversikt over verktøyet ditt, blir det også mye enklere å komme i gang med en jobb.

Hva kan jeg leve av?

Det er mange hobbyer du kan tjene penger på. Kan du å snekre eller er du flink med hagedesign, er det sikkert mange som vil ha tips og råd fra deg. Er du i tillegg utdannet innen design eller håndverk, vil markedet være enda større. Tradisjonell brukskunst har blitt veldig populært. Både privatpersoner, foretak og offentlige institusjoner leier inn kunstnere, håndverkere og designere til ulike prosjekter. Sett opp en fornuftig pris for tjenestene dine. Det er lett å tro at du får flere oppdrag hvis prisen er lav, men dersom du skal leve av det, må inntekten dekke både utgiftene og la deg sitte igjen med litt overskudd.

mts_blogging